Færge fra Hirtshals er fanget i storm i over 24 timer

Passagerne på den såkaldte danskerbåd, der sejler fra Hirtshals til Bergen, får al uvejrets kraft at føle, rapporterer den norske statsradiofoni NRK.

Færgen Bergensfjord sejlede fra Hirtshals fredag aften og har lørdag i mere end et halvt døgn ligger underdrejet syd for Bergen, mens vindstyrker af orkanstyrke rammer.

Færgen måtte opgive at nå til havn i Bergen, fordi det bergensiske havnevæsens fendere, der beskytter skibene, når de ligger til kaj, var blæst ud på havet under stormen, som i øvrigt i Norge kaldes Nina, mens man i Danmark og Sverige omtaler den som Egon.

Skibet er vendt om for at nå til Stavanger, men stormen er så voldsom, at den er søgt ind mellem Tysnes og Stord for at komme i ly af de voldsomme bølger.

Det er ikke oplyst fra rederiet Fjordline, hvor mange passager der er om bord.

- Forhåbentlig kan vi lægge til land tidligt i morgen tidlig, siger Fjordlines administrerende direktør, Richard Ternblom.

Han forklarer, at der ikke kan sejles videre, fordi bølgerne er op til 14 meter høje i Nordsøen.

- Vejrguderne er vi ikke herre over, og vi sejler videre, når kaptajnen bedømmer, at det er sikkert. Passagerne bliver der taget god vare på, og de før mad og drikke på færgen. Men det er klart, at det bliver en lang tur for dem, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip