Færgeruten til Christiansø er reddet

Der vil både sommer og vinter være en færgeforbindelse mellem Christiansø og Bornholm. Det oplyser Forsvarsministeriet, der torsdag præsenterer en aftale mellem forsvaret og selskabet Christiansøfarten, der sikrer færgeforbindelsen.

Forbindelsen mellem Christiansø og Bornholm har længe været varetaget af rederiet Christiansøfarten, der har fragtet turister og varer til øen.

De seneste år har der været et voldsomt fald i antal af besøgende, hvilket også har trukket behovet for at få leveret varer med sig ned.

Det har truet med at lukke færgeruten, da indtægterne fra sommerdriften simpelthen ikke har kunnet dække underskuddet fra vintermånederne.

Efter at man sendte færgeruten i udbud, er man dog kommet frem til en ny løsning med Christiansøfarten, hvor selskabet modtager et tilskud for at holde forbindelsen i live. Dermed vil der også fremover være en færgeforbindelse mellem øen og Bornholm.

Aftalen gælder i første omgang for fem år.

Rederiet har tidligere i et forsøg på at beskære omkostningerne sparet den ene af to forbindelser mellem Bornholm og Christiansø væk, da man lukkede for afgange fra Allinge. Nu er den eneste rute mellem Gudhjem og Christiansø.

Christiansø er en del af de fire øer og en række skær kaldet Ertholmene. To af øerne er beboede, og øerne har deres egen forvaltning, kirke, kro og bibliotek.

Christiansø hører direkte under Forsvarsministeriet og er derfor ikke med under nogen region eller kommune.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip