Færing hentes ind som Silkeborgs redning

04/04/2013 12:30

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Superligaklubben Silkeborg må undvære målmand Lasse Heinze i resten af sæsonen, hvor klubben kæmper for at undgå nedrykning.

Klubben meddeler torsdag, at man har hentet en færøsk målmand til klubben som erstatning for Heinze, der onsdag blev opereret for forkalkninger på hofteknoglerne.

- Dermed har Heinze spillet sin sidste kamp for Silkeborg IF, der i stedet har hentet den færøske landsholdsmålmand, Gunnar Nielsen, til Silkeborg, hedder det i en pressemeddelelse fra klubben.

Sportschef Peder Knudsen håber, at man lynhurtigt kan få Gunnar Nielsen gjort klar til de vigtige kampe.

- Selv om vi selvfølgelig gerne havde set Heinze stå på mål resten af foråret, så har vi forståelse for, at han ønskede at blive opereret.

- Jeg er ikke glad for timingen, men det er Lasses krop, det handler om, og det må vi respektere. Lasse har ydet en stor indsats for Silkeborg IF, og vi krydser fingre for, at han kommer godt igennem det, siger Knudsen.

- Jeg er omvendt glad for, at vi allerede nu kan præsentere en ny målmand på posten. Vi har tidligere set Gunnar i et par landskampe mod Tyskland og Sverige, hvor han lavede nogle rigtig gode præstationer.

- Siden har vi haft ham til en kort prøvetræning, hvor han også overbeviste os, så vi er sikre på, at Gunnar kan løse opgaven. Og det har været vigtigt at finde en hurtig løsning på målmands-situationen, siger Peder Knudsen.

Heinze er ikke glad for at trække stikket før de sidste otte kampe i ligaen, men kroppen traf beslutningen for ham.

- Når man spiller med smerter både til kamp og til træning og ikke kan yde optimalt rent fysisk, så er man nødt til at reagere på det.

- Og når jeg så ved, at jeg med den her operation kan slippe for smerterne og komme ud på den anden side som en stærkere og bedre målmand, så må jeg bide i det sure æble og få det overstået, siger Heinze.

Silkeborgs nye målmand har spillet 13 landsholdskampe og har tidligere været tilknyttet klubber som Blackburn Rovers og Manchester City. Han glæder sig til hovedrollen i nedrykningskampen.

- Jeg ser rigtig meget frem til at spille for Silkeborg IF. Det virker til at være et rigtig godt sted, og jeg håber, at jeg kan hjælpe klubben til at blive i Superligaen, siger Gunnar Nielsen.

/ritzau/