Færøsk politiker takkede Løkke for øl

04/10/2013 09:43

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Midt i den politiske maratondebat på Christiansborg er der også plads til lidt sjov og latter.

Det færøske folketingsmedlem Sjúrður Skaale fik således mulighed for at sende en utraditionel tak til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, da han stod på talerstolen torsdag aften under Folketingets åbningsdebat.

- Jeg var hos en ven en aften i Thorshavn og drak øl. Der var et køleskab fyldt med øl. "Bare drik," sagde han.

- Efter de første fem-seks stykker, sagde han: "Ved du, hvor de her kommer fra? De kommer fra hr. Lars Løkke Rasmussen. Han lånte mit hus for en måned siden, og da han forlod det igen, så var køleskabet fyldt med øl. Så det er hans øl, vi drikker nu""

- Så jeg siger tak, fordi de faldt på et meget tørt sted. Det er også en form for bloktilskud, sagde Sjúrður Skaale til lyden af et stort latterbrøl fra såvel Lars Løkke Rasmussen som resten af Folketingssalen.

Forinden havde Løkke selv indbudt til en lystig tone, da han startede sit indlæg til sin færøske kollega med følgende bemærkning:

- Hr. Sjurlur Skaale efterspurgte jo en replik fra mig. Og de sidste 25 år har lært mig, at når en færing beder om noget, så er man jo nødt til at rette ind, sagde Løkke, der privat danner par med færøske Sólrun Løkke Rasmussen.

Latteren fortsatte, da Venstre-formanden efterfølgende rejste sig op og gengældte den færøske tak.

- Mange tak for det så. For vi lever jo i en tid, hvor jeg har noteret mig, også fra den socialdemokratiske kongres, at folk går meget op i hvilket image, der bygges op.

- Og så vil jeg bare takke hr. Sjúrður Skaale for at have bekræftet et nyt image omkring mig: Nemlig at jeg efterlod et helt køleskab fyldt med ølflasker. Tak for det, sagde Løkke.

/ritzau/