Færre byggefolk bliver ramt af konkurser

»I øjeblikket er der knap fire beskæftigede per konkurs, hvorimod der for to år siden var godt seks beskæftigede per konkursramt virksomhed. Det er trods alt positivt, at det høje antal konkurser ikke sender helt så mange ud i ledighed som tidligere,« siger chefanalytiker Finn Bo Frandsen.

Branchen døjer med historisk lavt nybyggeri af boliger og erhvervsejendomme, og Dansk Byggeri regner med et konkursniveau i år på 700-750 - nogenlunde som i 2011 og 2012. Det er markant højere end niveauet før finanskrisen på typisk 200-400 årlige krak.

»Der er ingen tvivl om, at hvis regeringen ikke havde genoplivet Boligjob-ordningen, så ville antallet af konkurser værre større. Der er mange ved truget, og selv om det i hovedstaden bugner med byggeri, er der på landsplan ikke nok at lave,« siger Finn Bo Frandsen.

Beskæftigelsen i byggesektoren ligger på fjerde år på omkring 145.000 - det er rundt regnet ti procent under det historiske gennemsnit og markant lavere end rekorden på godt 190.000 byggejob i 2007.

 

 

 

 

Dagens Gossip