Færre folk besøger Aarhus Festuge

Aarhus Festuge, som hvert år afvikles de første ti dage af september, har haft færre gæster end sidste år.

- Vi ligger en smule under budgettet med et salg på lidt under 50 procent af billetterne. Blandt andet var vejret ikke med os i starten. Hvis festugen var en tandrække, så ville jeg godt have skiftet mandag og tirsdag ud, siger festugedirektør Jens Folmer Jepsen.

Mankoen dækkes ind ved at trække lidt på reservekapitalen. Til gengæld mener han, at årets festuge har haft det højeste kunstneriske niveau, siden han fik ansvaret i 2007.

- Vi har ikke leflet, men i stedet serveret kunst, som folk kan få noget ud af, hvis de vil tage det til sig, siger han.

Han peger blandt andet på koncerter med rockikonet John Cale og daglige koncerter opført af mexicanere på et gigantisk femkantet strygeinstrument opbygget af 10 skibscontainere i to etager.

- Det sidste er eksempel på, at folk gerne vil opleve noget anderledes.

- Jeg frygtede, at fulde folk ville vælte ind og råbe, hvad er det for noget "lårt". Men i stedet har publikum stået i kø selv i regnvejr for at høre den specialkomponerede musik, som ikke ligner noget andet, siger festugechefen.

Den vanlige kritik af festugen har også været behersket. Festugen retter derfor fortrøstningsfuldt nu kræfterne mod 50-års jubilæum i 2014 under temaet "Same but Different".

En af de ting, festugen vil gøre anderledes, er ud over måske at genoplive de store folkelige åbninger af festugen, at sikre en bedre formidling af de mange tilbud til publikum.

Og dermed også drøfte i bestyrelsen, om festugen skal gøre op med det mangeårige dogme om, at der skal være noget for alle.

- Måske skal der ikke partout være noget selv for filatelisten med interesse for finske frimærker. For så risikerer vi at brede smørret for tyndt ud over hele skiven, siger Jens Folmer Jepsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip