Færre julegaver: Flere danskere rejser for at undgå jul

Knap 40.000 danskere rejser på solferie henover jul og nytår i 2013, og mens antallet af julerejsende er nogenlunde stabilt, er der til gengæld skred i begrundelserne for at rejse i julen.

I 2011 var der 20 procent, der rejste over julen for at blive helt fri for jul, og i år er tallet 31 procent. Samtidig tager 6 procent flere slet ingen juleting med i kufferten i forhold til sidste år (73 procent tager ingen juleting med i år).

Det viser Star Tours årlige julespørgeundersøgelse, foretaget over weekenden på startour.dk, og besvaret af cirka 1.000 danskere.

- Det er en tendens i klar stigning, at flere danskere rejser for at komme væk fra julen. Mens mange fortsat nyder julen, både herhjemme og ude på rejsemålene, er der altså en voksende skare, der helst er helt fri, og som rejser for at bruge feriedagene over jul og nytår på alt andet end julerier. De nyder typisk det gode vejr, tager på udflugter, spiser på lokale restauranter og læser gode bøger, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

I år falder julen sådan, at man kun skal tage to feriedage, for at kunne holde en fuld uges ferie, og efterspørgslen på rejser over julen er steget markant i løbet af november. Otte ud af ti julerejser er solgt nu, og der er stadig en smule at vælge imellem.

Top 5 over mest populære juledestinationer:

1 Gran Canaria

2 Tenerife

3 Thailand

4 Kap Verde

5 Lanzarote

 

Dagens Gossip