Færre penge: De nye købmænd i Superligaen holder på pungen

De nye sportschefer i Superligaen må spænde livremmen ind, satse på egne talenter og håbe, at pengene slår til.

Allan Gaarde overtog jobbet som sportschef i AaB, efter at købmanden over alle købmænd, Lynge Jakobsen, trådte tilbage for et par måneder siden.

Der er ikke plads til fejltrin i dag, selv om en stor del af tiden går med at lede efter forstærkninger til superligaholdet.

- Købmandskabet er endnu vigtigere nu, end det var i slutningen af 90'erne. Dengang var der råd til at lave et par fejlindkøb.

- Med den økonomi vi har nu, så er der mindre råd til at lave fejl, erkender Gaarde.

I øjeblikket skal AaB finde en erstatning for angriberen Nicklas Helenius, og det er en vanskelig opgave.

- Uanset hvor meget research jeg laver på en spiller, så har jeg alligevel ikke nogen garanti for, at det lykkes.

- Det er det, som er så skide svært i det her job. Jeg bliver nødt til på et tidspunkt at træffe en beslutning og forhåbentlig lave en aftale med en spiller, som jeg tror på.

- Men der er absolut ingen garanti for, at han vil lykkes hos os, forklarer Gaarde.

Lynge Jakobsen var i lange perioder kendt for at handle billigt og sælge dyrt, men han lavede også nogle store kiks.

- Selv om Lynge måske har været Danmarks bedste sportsdirektør igennem mange år, så har han jo også lavet fejl.

- Og jeg kommer også til at lave fejl. Om det bliver første, anden eller fjerde gang, jeg handler, har jeg ingen anelse om. Men jeg kommer til at lave fejl, og jeg er ikke bange for at lave fejl.

- For jeg ved, at det er en del af gamet. Men en ting er sikkert: Jeg kommer til at lave min research godt nok, fastslår Gaarde.

OB's nyansatte sportsdirektør Jesper Hansen kommer fra et tilsvarende job i AC Horsens, og han mener, at jobbet som sportslig ansvarlig har ændret sig.

- Jeg anerkender, at der tidligere er blevet lavet rigtig mange gode handler, men der er også blevet lavet mange dyre køb, dengang økonomien var bedre, end den er i øjeblikket.

- Priserne er fulgt med tiden, og teknologien har givet bedre mulighed for at undersøge tingene og gøre de rigtige ting i dag, end man havde mulighed for dengang.

- Jeg ser mit job som ret alsidigt, og en vigtig del af det er køb og salg af fodboldspillere, men det er også at få så meget ud af pengene som overhovedet muligt, understreger Jesper Hansen.

Brøndby har også fået ny sportschef op til sæsonen i skikkelse af Per Rud.

Superliga-sæsonen begynder i morgen aften, når AGF tager imod FC Midtjylland.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip