Færre tilfælde af klamydia i Kolding

I Kolding Kommune glæder man sig over, at antallet af klamydiatilfælde går i den rigtige retning. Men der er stadig alt for mange smittede. Derfor fortsætter Kolding Kommune sin indsats på området og støtter op om kampagnen ”Kun med kondom”.

Siden 2008 har alle kommunens 9. klasser og ungdomsuddannelser blandt andet fået tilbudt supplerende undervisning og foredrag fra organisationen Sex & Sundhed.

- Det er virkelig en fornøjelse at se, at så mange bakker op om vores tilbud. Både undervisning og foredrag får stor ros, så i år har vi øget antallet af tilbud på ungdomsuddannelserne på grund af stor efterspørgsel. Jeg glæder mig også over det store antal uddannelsesinstitutioner, diskoteker, butikskæder og andre, som har tilmeldt sig, siger Mette Balsby, formand for Forebyggelses- og Sundhedsudvalget.

Kondomet er mere aktuelt end nogensinde før

Selv om stadig færre unge smittes med klamydia, er kondomet stadig vigtigt. Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at det stadig er svært for de unge at foreslå brugen af kondom.

- Tallene går i den rigtige retning. Færre unge bliver smittet med klamydia og især fyrene tager ansvar og har kondom med. Men der er stadig alt for mange smittede. Vi kan også se, at der er dobbelt så mange piger som drenge, der synes, at det er så svært at foreslå kondombrug, at forespørgslen udebliver. Det tyder på, at der er behov for at aftabuisere kondombrug og slå fast, at kondom er en almindelig del af et ungdomsliv, uanset om man er en ung kvinde eller mand, siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

Det sker i Kolding Kommune

Mange uddannelsesinstitutioner, diskoteker, butikskæder deltager i den landsdækkende ”Kun Med Kondom”-kampagne i uge 37 og 38.

Torsdag den 19. september får Kolding besøg af ”Kun med Kondom”-kampagnens særlige eventteam, hvor de blandt andet vil afholde konkurrencer for byens unge. Derudover er der i år tilmeldt fem unge ”RubberCops”, der er frivillige unge, der laver aktiviteter i forbindelse med kampagnen.

Alle kommunens 9. klasser får tilbudt ung-til-yngre undervisning i seksualitet, risikoadfærd og prævention. Desuden får alle ungdomsuddannelser tilbudt foredrag om seksualitet, sexsygdomme og prævention med fokus på uges seksualitet og livsvilkår.

Fakta

Det er nye tal fra Statens Serum Institut, der viser, at antallet af klamydiasmittede på landsplan falder for tredje år i træk. Samtidig har Sundhedsstyrelsen spurgt 1.114 unge mellem 18 og 25 år om deres brug af kondomer og viden om sexsygdomme.

I undersøgelsen siger 16 procent af drengene, at det er svært at foreslå brug af kondom og derfor sjældent får det gjort. Hele 31 procent af pigerne siger, at det er svært.

I Kolding er der 27,5 nye tilfælde af klamydia ud af 1000 uge i aldersgruppen 15 til 29 år. Det totale antal smittede i 2012 er 445 mod 504 i 2011.

Landsgennemsnit i 2012: 21,6 per 1.000 15-29 årige.

Sundhedsstyrelsen vurderer, at i alt ca. 50.000 danskere på landsplan er smittet med klamydia. Men ikke alle ved, at de er smittede. I 2009 blev næsten 30.000 personer testet positive for klamydia. I 2011 faldt tallet til 26.617 personer. I 2012 faldt tallet igen til 26.385.

 

Dagens Gossip