Færre tyverier under årets Roskilde Festival

Midt- og Vestsjællands Politi melder om færre tyverier fra festivalgæsterne i perioden fra festivalens start til og med lørdag.

»Der er cirka 100 færre sager om tyverier, hvis man sammenligner med samme periode sidste år,« siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestjællands Politi, Simon Schwaner.

Tæller man antallet af tyverier fra lommer, tasker, bagage og campingplads sammen, ender man på 458 sager. Det er cirka 100 færre anmeldelser end i 2012, da der blev meldt om 568 tyverier.

»Det er naturligvis meget positivt. Det er surt at få stjålet sin mobiltelefon eller pung, og derfor er vi glad for, at vi har set et fald i antallet af tyverier. Det skyldes i høj grad, at folk er gode til at holde øje med hinandens ting,« siger Simon Schwaner.

Kampen mod tyvene har haft høj prioritet hos politiet, og det afspejler sig ved, at flere er blevet anholdt. Søndag middag var der anholdt 105 personer, mens der var 80 anholdelser på samme tidspunkt sidste år.

Festivalen slutter søndag aften, og søndag eftermiddag meldes der om trafikale problemer fra gæster, der er på vej hjem.

»Der er allerede nu en trafikal udfordring omkring Roskilde, der er rigtig mange mennesker, der er på vej væk fra området, og der er massive kødannelser. Man skal væbne sig med tålmodighed, og det er også en god ide at aftale et konkret tidspunkt, hvis man skal afhentes i bil,« siger Simon Schwaner søndag eftermiddag.

 

Dagens Gossip