Fagboss: Lønnedgang redder ikke Danmark

Lønmodtagerne skal ikke finde sig i, at deres arbejdsgivere ensidigt forlanger mere arbejde for færre penge, når de er i økonomiske vanskeligheder.

Det mener 3F-formand Poul Erik Skov Christensen, der efterlyser større fokus på, om arbejdsgiverne har styr på deres produktionsapparat og udviklingen af deres produkter.

- Jeg går ikke ind for, at man skal indlede en strategi, der forarmer folk på arbejdsmarkedet. Det vil i mine øjne betyde recession, og at den i forvejen lave efterspørgsel går endnu længere tilbage, siger han.

Kommentaren falder efter FTF-formand Bente Sorgenfrey i slipstrømmen af nedskæringerne i SAS forudser en øget risiko for store kollektive lønnedgange fremover.

Og forleden luftede Venstre på partiets landsmøde tanken om, at skrue ned for både lønninger og skat for at gøre Danmark mere konkurrencedygtigt.

- Jeg kan godt se, at der er nogle, der politisk synes, det er interessant at italesætte den her dagsorden. Men jeg mener afgjort, at der er virksomheder, der har dokumenteret, at det kan lade sig gøre at konkurrere og eksportere ved at betale en ordentlig hyre til folk og sikre uddannelse, siger Poul Erik Skov Christensen.

 

 

Dagens Gossip