Fagbosser forventer invitation fra Mette F.

Hovedorganisationerne for halvanden million danske lønmodtagere forventer at finde invitationer i postkassen, når regeringen puster nyt liv i dagsordener fra de kuldsejlede trepartsforhandlinger.

Beskæftigelsesindsats, kontanthjælp og opkvalificering er på reformprogrammet efter nytår.

Og selvom fagbevægelsen må møde op uden en times længere arbejdsuge eller en helligdag at forhandle med, så regner LO-formanden med deltage i en slags mini-trepartsforhandlinger.

- Jeg forventer, at vi kommer til at diskutere aktiv arbejdsmarkedspolitik i en eller anden form for partssamarbejde, siger Harald Børsting til Newspaq.

Hos FTF siger formand Bente Sorgenfrey, at hun også forventer, at de to organisationer ikke dukker tomhændede op på beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) kontor.

- Jeg regner med, at vi kommer med fælles input til den diskussion, der skal være. Drejer sig for eksempel om at sikre det fleksible arbejdsmarked på en måde, sådan at når du er ledig, så kan du komme ud og opkvalificere dig, siger hun.

Arbejdsmarkedsforsker professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet mener ikke, det er givet, at den samlede regeringen bakker op om 'minitrepartsforhandlinger'.

Men han tror, ressortministeren Mette Frederiksen vil banke i bordet, hvis det bliver nødvendigt.

- Jeg tror, beskæftigelsesministeren bedre end de fleste politikere forstår, hvor vigtigt, det er at inddrage arbejdsmarkedets parter, så de ikke saboterer nye reformer. Men de gør nok ikke klogt i at true. De skal bare stille roligt lade Mette Frederiksen tage initiativet, siger han.