Fagbosser i frontalangreb på regeringen

Regeringen har svigtet landets prostituerede - og svigtet muligheden for at sætte en ny, værdipolitisk kurs i Danmark.

Sådan lyder den usædvanligt hårde og samlede kritik ifølge Politiken lørdag fra fagbevægelsens ledende figurer, efter at regeringen i sidste uge droppede at følge partiernes egen politik om et forbud mod købesex.

Under overskriften Uforståelig og skuffende beslutning fremfører 3F's Poul Erik Skov Christensen, LO's Harald Børsting, FTF's Bente Sorgenfrey, Metals Claus Jensen og fire andre fagforeningsledere kritikken i et debatindlæg i Politiken.

- Det er dybt skuffende. Det er et levn fra fortiden, at man stadig har mulighed for at købe et andet mennesker til seksuelle ydelser. Vi burde være kommet meget længere i 2012, siger Poul Erik Skov Christensen til Politiken.

Han kalder det en bortforklaring, at regeringen baserer sin holdning på en betænkning fra Straffelovrådet, som ikke vurderer et forbud til at have reel positiv effekt.

- Et forbud er jo også et værdipolitisk signal: Hvad vil vi acceptere, og hvad vil vi ikke acceptere? Man må heller ikke slå sine børn, siger 3F-formanden til Politiken.

Både Socialdemokraterne og SF har længe haft som officiel politik at forbyde sexkøb, mens de radikale er tilhængere af et forbud i begrænset form. Med Enhedslistens klare opbakning kunne der derfor være flertal bag et forbud.

Netop derfor vidner regeringens linje om mangel på politisk rygrad, mener FOA-formand Dennis Kristensen.

- Regeringen har ofte undskyldt sig med, at der ikke var 90 mandater. Når man så endelig har det, vælger man alligevel at stikke hovedet i busken, siger han til Politiken.

Justitsminister Morten Bødskov (S) ønsker ikke at kommentere kritikken. Socialminister Karen Hækkerup skriver i en mail, at regeringen har vægtet et eventuelt forbuds konkrete virkning - ikke symbolværdien.

- Vi har lyttet til Straffelovrådets eksperter og mange prostitueredes egne udsagn, og på den baggrund konkluderet, at et forbud mod køb af sex ikke vil hjælpe de prostituerede. Og det er altså dem, det handler om, også selv om fagbevægelsen ser det anderledes, skriver hun til Politiken.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip