Fagforening giver ubetinget opbakning til Nexus

27/05/2013 13:58

BNB

Nyheder
Støtten fra Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS) kommer, efter at DR søndag aften viste et indslag, hvor en tidligere ansat på Nexus med skjult kamera har filmet unge på institutionen, der åbenlyst ryger hash foran pædagoger. »Det er unge, der, før de kom til Nexus, for en stor del har været opgivet af alt for mange alt for længe. Og på Nexus arbejder medarbejderne også seriøst med de unges misbrugsproblemer i sammenhæng med deres socialpædagogiske arbejde med de unges mange andre problemer,« siger LFS-formand Britt Petersen. Københavns Kommunes socialborgmester, Mikkel Warming (Ø), har ligeledes forsvaret de ansatte på Nexus, som ifølge borgmesteren løser en vigtig opgave. Overlæge Henrik Rindom og professor Hanne Warming fra Roskilde Universitet har over for DR kritiseret forholdene på Nexus. De mener, at institutionen har givet op over for flere af de unges hashforbrug. Venstre og Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation er også kritiske, og de to partier har meldt døgninstitutionen til Folketingets Ombudsmand, som de vil have til at foretage en uvildig inspektion af institutionen. Landsforeningen for Socialpædagoger kalder det beskæmmende, at Venstre og Dansk Folkeparti kører med på »den hetz-lignende journalistik, som Danmarks Radio har lagt for dagen i sagen med deres anvendelse af både skjult kamera og stjålne logfiler på de unge«. »Alt sammen med det ene formål at vise et hashmisbrug på Nexus, en institution, som faktisk gør det rigtig godt i forhold til denne meget udsatte gruppe,« siger LFS-formand Britt Petersen. Nexus modtager ifølge DR op mod 14 millioner kommunale skattekroner årligt.

Mest læste i dag

Støtten fra Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS) kommer, efter at DR søndag aften viste et indslag, hvor en tidligere ansat på Nexus med skjult kamera har filmet unge på institutionen, der åbenlyst ryger hash foran pædagoger.

»Det er unge, der, før de kom til Nexus, for en stor del har været opgivet af alt for mange alt for længe. Og på Nexus arbejder medarbejderne også seriøst med de unges misbrugsproblemer i sammenhæng med deres socialpædagogiske arbejde med de unges mange andre problemer,« siger LFS-formand Britt Petersen.

Københavns Kommunes socialborgmester, Mikkel Warming (Ø), har ligeledes forsvaret de ansatte på Nexus, som ifølge borgmesteren løser en vigtig opgave.

Overlæge Henrik Rindom og professor Hanne Warming fra Roskilde Universitet har over for DR kritiseret forholdene på Nexus. De mener, at institutionen har givet op over for flere af de unges hashforbrug.

Venstre og Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation er også kritiske, og de to partier har meldt døgninstitutionen til Folketingets Ombudsmand, som de vil have til at foretage en uvildig inspektion af institutionen.

Landsforeningen for Socialpædagoger kalder det beskæmmende, at Venstre og Dansk Folkeparti kører med på »den hetz-lignende journalistik, som Danmarks Radio har lagt for dagen i sagen med deres anvendelse af både skjult kamera og stjålne logfiler på de unge«.

»Alt sammen med det ene formål at vise et hashmisbrug på Nexus, en institution, som faktisk gør det rigtig godt i forhold til denne meget udsatte gruppe,« siger LFS-formand Britt Petersen.

Nexus modtager ifølge DR op mod 14 millioner kommunale skattekroner årligt.