Fagforening kendte intet til lufthavnsstrejke

Og det er måske en smule overraskende, eftersom han er formand for Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning (VSL), der organiserer sikkerhedspersonalet.

»Jeg ved faktisk ikke mere, end I gør, for det er det, jeg kan se, der kører i medierne lige nu. Jeg har ikke talt med nogen derude (i lufthavnen, red.) her til morgen,« siger Peter Jørgensen til Berlingske Nyhedsbureau.

»Jeg kan se, at det har noget med vagtplanerne at gøre. Og jeg kan kun beklage det, der er sket,« fortsætter VSL-formanden.

Det er ifølge Københavns Lufthavn utilfredshed med planlægningen af arbejdet for sikkerhedspersonalet i den kommende vinter, der har fået sikkerhedspersonalet til at nedlægge arbejdet.

De strejkende føler tilsyneladende, at vagtplanen er blevet trukket ned over hovederne på dem.

»Det er kutyme, at ledelsen og medarbejderne forhandler tingene på plads i god ro og orden, og at man efterfølgende er enige om den vagtplan, som man sender ud. Men det har man åbenbart ikke været denne her gang,« siger Peter Jørgensen.

»Man har valgt fra ledelsens side at udføre vagtplanen, selv om man ikke er nået til enighed,« fortsætter han.

Sikkerhedspersonalet nedlagde arbejdet klokken seks, hvor sikkerhedskontrollen - og dermed adgangen til afgangsterminalerne - lukkede.

Køerne er kort efter 9.30 blevet så lange, at lufthavnen opfordrer flypassagerer til at blive væk, indtil situationen er afklaret.

 

Dagens Gossip