Fagtop: Den danske model trues ikke

Skrevet af BNB

11/04/2013
Det mener formændene for Danmarks Lærerforening og FOA, men en række andre forbundsformænd kommer nu regeringen til hjælp og afviser, at den danske model er under pres. »Man har fulgt den danske model fuldstændig slavisk. At det skulle være en trussel mod den danske model, det har jeg svært ved at få øje på,« siger Claus Jensen, formand for Dansk Metal, til DR Nyheder. Han støttes af formændene for en række andre LO-forbund, nemlig Fødevareforbundet NNF, Malerforbundet, Blik & Rør, Teknisk Landsforbund og Dansk El-forbund. »Man skal ikke lade sig forskrække af, at arbejdsgiverne agerer som arbejdsgivere. Det er vel en del af Finansministerens opgave at kigge på udgiftsniveauet i den offentlige sektor,« siger elforbundets formand, Jørgen Juul Rasmussen, til DR Nyheder. Torsdag ventes op mod 40.000 demontranter at mødes på Københavns Slotsplads for at protestere mod regeringens indblanding i konflikten. Men ifølge fagbundsformændene er det helt efter bogen, at regeringstoppen og de kommunale arbejdsgivere har koordineret indsatsen forud for overenskomstforhandlingerne. »Jeg synes ikke det er et problem, at man har snakket igennem med sit bagland, hvordan man vil håndtere konflikten,« siger formand Ole Wehlast fra NNF Fødevareforbundet. Til DR Nyheder siger forbundsformændene, at de ikke vil blande sig i selve substansen af konflikten.

Mest læste i dag

Det mener formændene for Danmarks Lærerforening og FOA, men en række andre forbundsformænd kommer nu regeringen til hjælp og afviser, at den danske model er under pres.

»Man har fulgt den danske model fuldstændig slavisk. At det skulle være en trussel mod den danske model, det har jeg svært ved at få øje på,« siger Claus Jensen, formand for Dansk Metal, til DR Nyheder.

Han støttes af formændene for en række andre LO-forbund, nemlig Fødevareforbundet NNF, Malerforbundet, Blik & Rør, Teknisk Landsforbund og Dansk El-forbund.

»Man skal ikke lade sig forskrække af, at arbejdsgiverne agerer som arbejdsgivere. Det er vel en del af Finansministerens opgave at kigge på udgiftsniveauet i den offentlige sektor,« siger elforbundets formand, Jørgen Juul Rasmussen, til DR Nyheder.

Torsdag ventes op mod 40.000 demontranter at mødes på Københavns Slotsplads for at protestere mod regeringens indblanding i konflikten. Men ifølge fagbundsformændene er det helt efter bogen, at regeringstoppen og de kommunale arbejdsgivere har koordineret indsatsen forud for overenskomstforhandlingerne.

»Jeg synes ikke det er et problem, at man har snakket igennem med sit bagland, hvordan man vil håndtere konflikten,« siger formand Ole Wehlast fra NNF Fødevareforbundet.

Til DR Nyheder siger forbundsformændene, at de ikke vil blande sig i selve substansen af konflikten.