FAKTA: Cockers rustne stemme er forstummet

Her er nogle hovedpunkter i den britiske rock- og soulsanger Joe Cockers liv og karriere:

* I mere end 40 af sine 70 leveår har John Robert Cocker, bedre kendt som Joe Cocker, underholdt med sin karakteristiske, rustne stemme. Nu er den forstummet for altid.

* Cocker begyndte med at synge på pubber og klubber hjemme i den midtengelske industriby Sheffield i 1960'erne, inden han slog igennem med Beatles-sangen "With a Little Help from My Friends".

* Hans fortolkning strøg ind som nummer et på hitlisterne.

* Filmen "En officer og en gentleman" fik også en ekstra dimension, da Cocker sammen med Jennifer Warmes sang "Up Where We Belong". Sangen blev et hit og belønnet med både en Grammy og en Oscar.

* Joe Cocker gav adskillige koncerter i Danmark igennem årene, blandt andet på Roskilde Festivalen i 1989.

* Han blev hædret i 2007 med den britiske Order of the British Empire, som gives til folk, som har tjent og repræsenteret deres land på værdig vis.

* Sidste år var han på turné i store dele af Europa. Hans nyeste plade blev nummer et på hitlisterne i Tyskland, og han gennemførte i juni det, der skulle blive hans sidste koncert i Hammesmith i London.

* Ifølge flere britiske medier tabte rock- og soul-ikonen med den store stemme kampen mod lungecancer. Han efterlader sig konen Pam, som han mødte i 1978 og blev gift med i 1987.

Joe Cocker blev 70 år.

Kilder: BBC

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip