FAKTA: Costa Concordias forlis gav 16 års fængsel til kaptajn

* Det 290 meter lange og otte dæk høje italienske krydstogtskib Costa Concordia fra rederiet Costa Crociere støder på grund ud for den italienske ø Giglio 13. januar 2012.

* Der var 4229 passagerer og besætningsmedlemmer om bord, deriblandt fire danskere, som overlevede. 32 mennesker omkom, deriblandt en indisk tjener som fortsat savnes. 64 blev kvæstet ved forliset.

* Krydstogtskibet var kommet for tæt på øen, da det ramte et undersøisk skær og begyndte at tage vand ind. Det styrede derefter mod lavt vand, ramte nogle klipper og krængede over, så det blev liggende på siden ikke langt fra Giglios lille havn.

* Det var en kaotisk redningsoperation. Kaptajn Francesco Schettino forlod sit skib på et tidspunkt, hvor der fortsat blev evakueret passagerer.

* Kaptajnen var tiltalt for uagtsomt manddrab på 32 mennesker, for at forlade sit skib og for at have forårsaget miljømæssige ødelæggelser.

* Fire besætningsmedlemmer og krisekoordinatoren fra rederiet Costa Crociere har indgået en aftale med anklagemyndigheden. De har tilstået deres medansvar og fået milde fængselsdomme på maksimalt to år og 10 måneder for uagtsomt manddrab.

* Costa Crociere har også været i justitsvæsnets søgelys for at have slået alarm for sent og forsinket redningsarbejdet. Efterforskningen blev dog indstillet i april i fjor, da rederiet indgik forlig mod at betale en bøde på en million euro (7,44 millioner kroner).

* Krydstogtskibet blev i september sidste år rettet op på højkant og lå herefter på en kunstig platform i vandet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip