FAKTA: Datoer, hvor Grækenlands gældskrise kan afgøres

Grækenland prøver at få genforhandlet de store kriselån på 240 milliarder euro, som EU, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank (ECB) siden 2010 har ydet det kriseramte sydeuropæiske euroland.

Her er en række vigtige kommende datoer i Grækenlands forsøg på at undgå en statsbankerot og en eventuel udtræden af eurosamarbejdet.

* 9. februar

Parlamentet i Athen indleder to dages debat om den venstreorienterede premierminister Alexis Tsipras' regeringsprogram.

* 10. februar

Når parlamentsdebatten er afsluttet, skal Grækenlands nye regering igennem en tillidsafstemning i parlamentet i Athen. Den ventes sent på aftenen tirsdag.

* 11. februar

Eurogruppen, der består af de 19 finansministre i eurozonen, mødes ekstraordinært i Bruxelles for at undersøge, hvorvidt der kan indgås et kompromis med den nye græske regering.

* 12. februar

EU-topmøde i Bruxelles. Det er de 28 lederes første topmøde efter regeringsskiftet i Athen. Grækenland er ikke på dagsordenen officielt, men det er første gang, at Tsipras møder sine kolleger i samlet flok.

* 16. februar

Eurogruppen holder et ordinært møde i Bruxelles. Her vil det være sidste udkald for en græsk ansøgning om forlængelse af hjælpepakken, da nogle eurolande har brug for parlamentsgodkendelser.

* 28. februar

Grækenlands nuværende hjælpepakke med de tre långivere udløber. I slutningen af 2014 besluttede de at forlænge aftalen med to måneder for at give Grækenland tid til at finde sig selv i komplekset.

De tre långivere skal godkende den sidste udbetaling af lån til Grækenland på 1,8 milliarder euro. Sker det ikke, risikerer Grækenland at være ude af stand til at klare sine afdrag.

* 20. juli

Grækenland skal betale 3,5 milliarder euro tilbage til ECB.

* 20. august

Grækenland skal af med endnu 3,2 milliarder euro til ECB.

Kilde: AFP og dpa

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip