FAKTA: De Konservatives kontanthjælpsloft

De Konservative er i mandagens udgave af Jyllands-Posten klar med en model for et kontanthjælpsloft. Det sætter en grænse for, hvor meget man samlet kan modtage i kontanthjælp, børnecheck, boligsikring og lignende offentlige ydelser.

Målet er, at der altid er mindst 3000 kroner i forskel på at være på passiv forsørgelse og at være i arbejde. Se her hvordan:

* Kontanthjælpsloftet skal være på 109.000 kroner årligt efter skat for en enlig uden børn. For en enlig med to børn skal loftet være på 210.000 kroner årligt efter skat.

* Kontanthjælpsloftet for et par uden børn skal være 82.000 kroner om året efter skat per person. For et par med to børn skal loftet være 125.000 kroner per person.

* For en enlig på kontanthjælp med tre børn vil det betyde 2956 kroner mindre om måneden efter skat. Et ægtepar på kontanthjælp med et barn vil samlet miste 4828 kroner om måneden efter skat, mens en enlig uden børn vil miste 54 kroner.

* Besparelsen for staten lyder på 1,4 milliarder kroner, som skal bruges til at hæve beskæftigelsesfradraget. De Konservatives model vil give en skattelettelse til lavtlønnede på 192 kroner om måneden.

* Ifølge De Konservatives beregninger vil forslaget betyde 2000 flere i arbejde.

Kilde: Jyllands-Posten

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip