FAKTA: De seneste tre døgns Charlie Hebdo-drama

Skrevet af admin

10/01/2015

Mest læste i dag

Det satiriske ugeblad Charlie Hebdo blev angrebet onsdag, i det der er blevet kaldt Frankrigs 11. september.

Se her, hvordan dramaet har udspillet sig:

ONSDAG

* Kl. 11.30 - 12 personer dræbes af skud i forbindelse med et angreb på redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo i Paris. 10 af de dræbte var tegnere og to var politifolk. 11 er sårede.

To hætteklædte mænd tvang en kvindelig tegner til at trykke dørkoden til bygningen, hvorefter de skød omkring sig på redaktionen, mens de råbte "vi har hævnet profeten".

Charlie Hebdo har tidligere bragt tegninger af profeten Muhammed, efter at Jyllands-Posten i 2005 trykte de såkaldte Muhammed-tegninger.

* Det lykkes det de to mænd at flygte i en sort bil.

* Kl. 21:00 - Politiet mener at kende identiteten på tre mistænkte for angrebet. Det drejer sig om to brødre på 32 og 34 år Chérif og Saïd Kouashi samt en 18-årig mand Hamyd M, som mistænkes for at have kørt de to brødre til gerningsstedet.

* Kl. 23.00 - Den 18-årige Hamyd M., overgiver sig til politiet.

TORSDAG

* Morgen - En kvindelig betjent dræbes af en mand i det sydlige Paris. Gerningsmanden, som det lykkes at flygte, viser sig senere at være 32-årige Amedy Coulibaly, som kender de to brødre fra Charlie Hebdo-massakren.

FREDAG

* Morgen - De to mistænkte brødre har taget en person som gidsel i et trykkeri i Dammartin-en-Goële nordøst for Paris.

* Eftermiddag - En nyt gidseldrama udspiller sig i et jødisk supermarked i Paris, hvor Amedy Coulibaly har taget flere personer som gidsler. To meldes dræbt.

Han truer med at dræbe flere, hvis politiet stormer den bygning, hvor de to brødre opholder sig.

* Kort efter: De tro brødre meldes dræbt af politiet. Nogenlunde samtidig meldes gidseltageren i supermarkedet dræbt, efter at politiet har stormet bygningen. Fire gidsler er døde.

* Den 26-årig kæreste til Amedy Coulibaly jagtes fortsat af politiet. Hun eftersøges som medskyldig i drabet på den kvindelige politibetjent torsdag.

* Aften: Terrornetværket al-Qaedas afdeling i Yemen hævder at stå bag angrebet på Charlie Hebdo.

LØRDAG:

* Den 18-årige mand, som overgav sig onsdag, løslades. Det står ikke klart, om han stadig er sigtet.

Kilder: Franske medier samt Reuters, AFP og Ritzau.

/ritzau/