FAKTA: Den seneste udvikling i den græske krise

Eurozonens finansministre er fredag endnu en gang samlet til møde om Grækenlands gældskrise.

Her er et overblik over den seneste halvanden uges begivenheder:

* Onsdag 11. februar

Eurogruppens 19 finansministre mødes i Bruxelles til et ekstraordinært møde med henblik på at lave en køreplan for eurogruppens videre håndtering af sagen.

Målet er ikke en endelig aftale, men primært blot at forankre løsningen i eurogruppen, så sagen holdes væk fra næste dags EU-topmøde.

Mødet ender uden resultat.

* Torsdag 12. februar

Premierminister Alexis Tsipras og eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, aftaler at bede tekniske eksperter fra EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond lave sammenlignende studier af det eksisterende hjælpeprogram og Tsipras' ønskeliste.

Tsipras mødes bagefter med resten af EU's regerings- og statschefer til topmøde, hvor Grækenland kun bliver diskuteret ganske kort.

* Mandag 16. februar

Eurogruppen holder sit ordinære månedlige møde i Bruxelles. Mødet slutter kort efter, at den græske regering har udsendt en erklæring, der kalder eurogruppens seneste løsningsforslag om at forlænge det eksisterende program "absurd og uacceptabelt".

* Torsdag 19. februar

Den græske regering ansøger formelt eurogruppen om forlængelse af landets lånepakke. Det er uklart, i hvor høj grad Grækenland også vil opfylde de medfølgende betingelser. Tyskland afviser hurtigt det græske oplæg.

* Fredag 20. februar

Eurozonens 19 finansministre mødes for tredje gang på halvanden uge.

* Lørdag 28. februar

Grækenlands nuværende hjælpepakke udløber. Hvis den skal forlænges, skal parlamenterne i mindst tre andre eurolande - Tyskland, Holland og Finland - forinden nå at godkende det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip