FAKTA: Derfor er Vilks-skyderi formentlig terror

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Politiets Efterretningstjeneste har meldt ud, at lørdagens skyderi på Krudttønden mod et debatarrangement med muhammedtegner Lars Vilks formentlig var et terroranslag. Læs her hvorfor:

Straffelovens terrorparagraf fastslår, at handlinger såsom drab, drabsforsøg, vold, alvorlig brandstiftelse og frihedsberøvelse skal regnes som terrorisme, blandt andet hvis det er hensigten at skræmme en befolkning i alvorlig grad.

Højesteret har i en tidligere sag, hvor muhammedtegneren Kurt Westergaard i sit hjem blev angrebet med en økse, foretaget en vigtig fortolkning af terrorbestemmelsen.

Højesteret slog i den forbindelse fast, at selv om et angreb blot er rettet mod en enkelt person, så kan der godt være tale om en terrorhandling.

I tilfældet med Kurt Westegaard fastslog Højesteret, at da motivet til angrebet var Kurt Westergaards muhammedtegning, så var angrebet at regne som et angreb på en grundlæggende samfundsværdi, nemlig ytringsfriheden.

Ifølge Højesteret ville et drab på Kurt Westergaard netop være egnet til "at skræmme en befolkning i alvorlig grad", som det hedder i terrorparagraffen.

Kilder: Højesteretsdom 2. maj 2012. Anklagemyndigheden mod Muhudiin Mohamed Geele

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip