FAKTA: Det bliver de unge brandkadetter tilbudt

* De kommunale beredskabers tilbud til børn og unge er samlet i projektet Brandkadetter i Danmark, der henvender sig til aldersgruppen 10-18 år.

* Det lokale brandvæsen og børnenes klasselærer finder i fællesskab frem til nogle kandidater, der opfordres til at søge.

* Ambitionen er at tilbyde brandkadetuddannelsen til lige så mange fra ressourcestærke hjem som til elever fra udsatte hjem.

* De 10-12-årige tilbydes et 30 timers forløb, hvor de træner samarbejde og brand- og redningsfærdigheder.

* De 13-15-årige tilbydes et 36 timers forløb, hvor de lærer elementær brandbekæmpelse og førstehjælp. De tilbydes herefter et kortere praktikophold på en brandstation.

* De 16-18-årige tilbydes samme grunduddannelse, som brandmænd gennemgår. Der er tale om et 12 ugers forløb, hvor de ud over brandslukning og førstehjælp arbejder med deres egen udvikling.

* Med et bidrag på 6,3 millioner kroner fra den almennyttige fond Velux Fonden bliver der til næste år oprettet mindst fire nye brandkadetkorps i henholdsvis Horsens, Kolding, Helsingør og Vejle.

* Siden 2011 har Greve, København og Roskilde tilbudt brandkadetuddannelser til unge.

Kilder: Brandkadetter i Danmark

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip