FAKTA: Det er indholdet i det nye Charlie Hebdo

Den nyeste udgave af Charlie Hebdo er blevet revet ned fra hylderne i Frankrig, og bladet kan snart købes i Danmark. Her er, hvad redaktionen har valgt at bringe i bladet i den første udgave efter terrorangrebet i sidste uge:

* Bladet indeholder tegninger og artikler fra fem tegnere, to skribenter og redaktionssekretæren, der blev dræbt under angrebet på redaktionen onsdag 7. januar.

* En tegning på midtersiderne, der viser Triumfbuen og scener fra søndagens march i Paris. Bag ved står teksten: "Flere mennesker til Charlie end til messe".

* I en lederartikel skriver chefredaktør Gerard Biard, at: "Det, som fik os til at le mest, var, at Notre Dames klokker kimede til ære for os." I samme tekst takker og roser han de overlevende, som "virkelig står ved vores side, og som ærligt og dybt er Charlie."

* Skribent Patrick Pelloux laver sjov med angrebet, inden han skriver: "Jeg ved ikke, hvorfor dette er den første klumme, jeg har skrevet med tårer i øjnene. Lyden af deres stemmer er stilhed."

* Den sidste side har 13 tegninger, hvoraf de fleste gør grin med de to islamister, som angreb Charlie Hebdo. Den ene tegning forestiller terroristerne, der kommer til himlen og spørger, hvor deres 70 jomfruer er. Bag en munter sky kommer svaret: "De er hos Charlie-teamet, tabere."

* Forsiden viser en tegning af Muhammed med et "Jeg er Charlie"-skilt og teksten "Alt er tilgivet" bag sig.

* En tegning viser taknemmelige børnearbejdere i Bangladesh, der har hænderne fulde med at sy "Jeg er Charlie"-T-shirts til et marked.

* En tegning med overskriften "Vores nye venner" viser en rabbiner, en pave, en ayatollah og en græsk-katolsk præst med samme "Jeg er Charlie"-T-Shirt og et mellemfornøjet udtryk i ansigtet.

* En tegning viser en terrorist, der får en blyant op bag i med teksten: 'Vores blyanter er altid skarpere end deres skud'.

* En tegning af dødsenglen, som griner kæben af led, mens han læser sidste udgave af Charlie Hebdo og udbryder: "Jeg abonnerer!"

* Et nyt slogan: 'Keep Calm And Charlie On! Vi lover at gøre vores bedste.'

Kilder: NTB, BT

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip