FAKTA: Det har politikerne sagt i Mansour-sag

Flere folketingspolitikere har offentligt ytret deres mening i sagen om dansk-marokkaneren Sam Mansour, som i december blev idømt fire års fængsel for at opfordre til terror. Men samtidig fik han lov til at beholde sit danske statsborgerskab.

Mansours forsvarsadvokat, Thorkild Høyer, anmeldte seks politikere for at bryde retsplejelovens paragraf 1017 ved at ytre sig om sagen. Men tirsdag har statsadvokaten bedt politiet om at droppe sagen mod politikerne.

Læs her, hvad politikerne har sagt i Sam Mansour-sagen:

* Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard:

- Jeg synes, vi er til grin, og at det danske demokrati har spillet fallit. Vi er fuldstændig til grin på en sørgelig måde, og det er oprørende.

* Inger Støjberg (V) på sin åbne facebookside:

- Jeg håber inderligt, at Sam Mansour (boghandleren fra Brønshøj) får frataget sit danske statsborgerskab og bliver udvist.

* Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti:

- Dommen over Said Mansour er og bliver en skandale. Han burde have frataget sit danske statsborgerskab. Det er logik for burhøns. Sådan er det.

* Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti:

- Han har forbrudt sig imod det at bo og leve og nyde beskyttelse i Danmark, og det skal have konsekvenser. For mig at se: Klar udvisning, uanset om han har et dansk statsborgerskab at falde tilbage på eller ej.

* Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen:

- Mennesker, der begår så grov kriminalitet, og som opfordrer til terror, de har intet at gøre i Danmark.

* Karsten Lauritzen, retsordfører for Venstre:

- I det her tilfælde lader det til, at Mansour ikke en gang ville blive statsløs, fordi han har et andet statsborgerskab. Derfor er det ret uforståeligt, at man ikke slår til, når man kan. Han er dømt for terror to gange.

Kilder: DR, Ekstra Bladet, Ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip