FAKTA: Det rummer trafikaftalen

* Trafikaftalen er indgået mellem regeringspartierne - Socialdemokraterne og De Radikale - og SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

* Partierne aftalte fredag 22. maj at fordele 253 millioner kroner til trafik fra tre puljer.

* Aftalen rummer supercykelstier i større byer som København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, en række projekter i Københavns omegn samt en række byer i provinsen. Desuden opføres bygninger til cykelparkering ved Aarhus Banegaard og i København.

* Kollektiv trafik får 36 millioner kroner i 30 projekter i yderområder. Der oprettes således direkte bus fra Haderslev og Sønderborg til Aabenraa Sygehuse, en rute i Nationalpark Vadehavet, flere projekter i Hedensted og en busterminal ved Anholdt-færgen i Grenaa.

* Der etableres en ny station ved Kalundborg øst, hvor Novo Nordisk og Novozymes har 4600 ansatte.

* Busser får 50,6 millioner kroner i 18 projekter, så de kommer lettere frem i større byer. Det gælder i Aarhus, Aalborg, Silkeborg, Esbjerg, Roskilde, Slagelse, Albertslund, Gentofte, København, Rødovre og Tårnby, og Movia får knap 14 millioner kroner i hovedstadsområdet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip