FAKTA: Det ved vi om skudmassakre i Paris

De franske myndigheder jagter tre gerningsmænd, der mistænkes for at stå bag massakren på det franske ugemagasin Charlie Hebdo, hvor mindst 12 mennesker har mistet livet. Her er, hvad vi ved om blodbadet:

* To bevæbnede mænd tvinger sig onsdag vej ind på det franske satiremagasin Charlie Hebdos redaktion i Frankrigs hovedstad Paris. Fransk politi siger, at de jagter tre mænd, heriblandt en person, der kørte de to maskerede mænd til gerningsstedet.

* Den kvindelige tegner, der er kendt som "Coco", fortæller til netmediet 20minutes.fr, at gerningsmændene tvang hende til at indtaste koden på døren, så de kunne komme ind på redaktionen. Herefter åbnede de ild mod bladets ansatte.

* 12 mennesker er bekræftet døde. 10 ansatte på Charlie Hebdo samt to politifolk. Overvågningsbilleder viser, at en betjent blev skudt på klos hold, mens han lå fladt ned på gaden. Fem andre personer er sårede. Politiet betegner gerningsstedet som et slagtehus.

* Gerningsmændene flygtede fra Charlie Hebdo i en stjålet bil. Den blev sidst set ved metrostationen Porte de Pantin, der ligger nordøst for det franske satiremagasins kontor.

* Fire tegnere på Charlie Hebdo er ifølge franske medier blandt de dræbte. Der er tale om satirebladets redaktør, den 47-årige Stéphane Charbonnier, kendt som Charb, den 76-årige tegneserie- og satiretegner Jean Cabut, kendt som Cabu, der fungerede som art director/kunstnerisk direktør for bladet, den 80-årige Georges Wolinski, der var chefredaktør på Charlie Hebdo fra 1970 til 1981 og den 57-årige tegner Bernard Verlhac, kendt som Tignous.

* Terrorberedskabet i Paris er hævet til det højeste niveau, og patruljerende betjente er beordret til at bære skudsikker vest. På skoler i den franske hovedstads 11. distrikt, hvor angrebet fandt sted, er eleverne blevet evakueret.

* Efter massakren har Jyllands-Posten skærpet sikkerheden, fremgår det af en e-mail til de ansatte. Ritzau erfarer, at der står i beskeden til de ansatte, at man har hævet sikkerheden på redaktionerne både i Viby og i København.

Kilder: The Guardian

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip