FAKTA: Disse partier skal lede Israel

Det lykkedes for premierminister Benjamin Netanyahu at forhandle sig frem til en israelsk regering kort før deadline onsdag aften.

Med et sædes flertal i Israels parlament - 61 ud af Knessets 120 pladser - skal en højreorienteret koalition lede Israel.

Få her et overblik over regeringspartierne:

* Likud

Benjamin Netanyahus konservative parti, der med 30 mandater blev Israels største efter valget i marts.

Centrumhøjrepartiet har under Netanyahus ledelse stået i spidsen for Israels udvidelse af bosættelser på Vestbredden, mens fredsforhandlingerne og forhandlinger om en tostatsløsning med palæstinenserne er brudt sammen.

* Kulanu

Ligesom Likud et centrumhøjreparti. Fik ved valget ti pladser i Knesset, hvilket gør partiet til Netanyahus største koalitionspartner. Tidligere kommunikationsminister Moshe Kahlon står i spidsen for partiet, der efter eget udsagn kæmper for lavere huspriser og social retfærdighed.

* Jødisk Hjem

Et ultranationalistisk parti ledet af Naftali Bennett. Taler de israelske bosætteres sag og sidder på otte sæder i parlamentet. Partiets vælgere er overvejende nationalistiske og religiøse israelere.

* Shas

Det ultraortodokse parti af sefardiske jøder, altså jødiske indvandrere fra særligt Nordafrika og Mellemøsten, har syv mandater. Partiet med Arye Deri i spidsen har ført valgkamp på at rulle tidligere indførte sekulære reformer tilbage og tilføre flere penge til det ultraortodokse skolesystem.

* Forenet Tora-Jødedom (UTJ)

Yderligere et ultraortodokst parti. UTJ består af Ashkenazi-jøder - jøder af europæisk herkomst, men har i stort omfang samme krav som Shas. Partiet har seks sæder i Knesset.

Kilder: dpa

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip