FAKTA: Disse topfigurer vil stå i spidsen for LO

Fire personer har meldt deres kandidatur, når LO på en kongres til oktober skal afgøre, hvem der skal stå i spidsen for hovedorganisationen, der består af 17 forbund og omkring en million medlemmer.

Den øverste myndighed mellem kongresserne er hovedbestyrelsen, der mødes fire til seks gange om året. Alle medlemsforbund er repræsenteret i hovedbestyrelsen.

Her kan du læse, hvem der stiller op:

* Lizette Risgaard, næstformand i LO. Hun er uddannet kontorassistent og arbejdede som sekretær i en årrække i forskellige LO-forbund. I 2000 blev hun valgt til formand for HK København. Lizette Risgaard har uddannet sig inden for fagbevægelsen.

- Stiller op som ny formand med Arne Grevsen som ny næstformand.

* Arne Grevsen, formand for 3F's Grønne Gruppe. Blev valgt som næstformand i Gartnernes Fagforening i Odense og i 1994 valgt til hovedbestyrelsen i 3F. Gruppeformand siden 2005 og står i spidsen for omkring 15.000 medlemmer.

* Kim Simonsen, HK's forbundsformand. Begyndte i 1979 som elev i skatteforvaltningen i Grenaa Kommune. I 1986 blev han konstitueret næstformand i HK/Kommunal, og i 1990 indtog han formandsposten. Nu står han i spidsen for knap 270.000 medlemmer.

* Flemming Vinther, Hærens Konstabel- og Korporalforening. Han er oprindelig butiksuddannet, men efter værnepligten blev han i 1986 konstabel i hæren. Blev i 1992 valgt til forbundsbestyrelsen i HKKF, og fire år efter blev han valgt som forbundssekretær.

Han er desuden chefforhandler for de offentligt ansatte i staten i kraft af sin post som formand for OAO Stat, sammenslutningen af de offentligt ansattes organisationer.

- LO's politiske ledelse består af formanden, næstformanden samt to sekretærer, der vælges for en fireårig periode på LO's kongres.

Kilder: LO, 3F, Politiken, TV2.dk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip