FAKTA: Han vandt Sri Lankas præsidentvalg mod alle odds

Efter at Sri Lankas præsident, Mahinda Rajapaksa, fredag har erkendt sit valgnederlag, bliver 63-årige Maithripala Sirisena med stor sandsynlighed landets nye præsident.

Her er en række informationer om Maithripala Sirisena:

* Han blev født i 1951 i Sri Lanka og er buddhist. Han er uddannet i Sri Lanka og Sovjetunionen. Privat er han gift og har tre voksne børn.

* Maithripala Sirisena var sundhedsminister i præsident Rajapaksas regering, indtil han valgte at forlade posten i november for at stille op imod ham.

* Har været politisk aktiv siden 1960'erne, og han har siden 1990'erne bestredet adskillige ministerposter i Sri Lanka, herunder posterne som landbrugs- og sundhedsminister.

* Tilhørte indtil for nylig UNP, det singalesiske nationalistparti, men han blev smidt ud, da han besluttede sig for at udfordre præsidenten, der var leder af partiet.

* Han beskrives i en internetbiografi om ham som "uplettet af vold eller korruption" og som repræsentant for en "midtersøgende, moderat og ren politik."

* I valgkampen fik han støtte fra en række af oppositionspartier, herunder muslimske og tamilske minoritetspartiet.

* Var i 2008 udsat for et attentatforsøg udført af tilhængere af oprørsgruppen De Tamilske Tigre, der overgav sig året efter.

Kilder: dpa

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip