FAKTA: Jagten på Paris-terrors medskyldige

Skrevet af admin

21/01/2015

Dagens topnyheder

Efter terrorhandlingerne har de franske myndigheder jagtet medskyldige over hele Europa. Her er en oversigt over, hvad vi ved om jagten på at bringe medskyldige til ansvar for terrorhandlingerne:

* Onsdag 7. januar: To brødre, Cherif og Said Kouachi, dræber 10 personer på redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo og to betjente i Paris. Derudover bliver 11 såret.

* Torsdag 8. januar: En kvindelig betjent dræbes af en mand i det sydlige Paris. Gerningsmanden, der flygter, viser sig senere at være 32-årige Amedy Coulibaly, som kender de to brødre fra Charlie Hebdo-massakren.

* Fredag 9. januar: Brødrene Kouachi forskanser sig i et trykkeri nordøst for Paris, mens Coulibaly tager flere personer som gidsler i et jødisk supermarked. Fire gidsler bliver dræbt i supermarkedet. Alle tre terrorister bliver dræbt af politiet.

* I forbindelse med gidseltagningen i det jødiske supermarked efterlyser politiet en kvinde ved navn Hayat Boumeddiene.

* Mandag 12. januar: Tyrkiets udenrigsminister oplyser, at Boumeddiene krydsede den tyrkisk-syriske grænse torsdag.

* Tirsdag 13. januar: Bulgarsk politi oplyser at have anholdt en fransk statsborger i forbindelse med terrorhandlingerne i Paris. Anholdelsen skete 1. december.

* Onsdag 14. januar: En række medier skriver, at en belgier har meldt sig til politiet og indrømmet at have solgt våben til Amedy Coulibaly.

* Fredag 16. januar: Fransk politi anholder 12 - ni mænd og tre kvinder - i relation til terrorhandlingerne i Paris.

* Onsdag 21. januar: Fire af de anholdte bliver sigtet for have hjulpet en af gerningsmændene. Alle fire er mænd i alderen 22 til 28 år. Tre af dem mistænkes for at have købt våben til Amedy Coulibaly.

* Den franske anklagemyndighed oplyser, at den stadig leder efter flere mistænkte, særligt i udlandet hvor man samarbejder med blandt andet belgiske, tyrkiske og spanske myndigheder.

/ritzau/