FAKTA: København-terror vækker mindelser om Paris

Københavns Politi oplyser på et pressemøde søndag, at weekendens skudangreb mod en synagoge og et debatmøde i København minder om to brødres angreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo for en måned siden.

* Onsdag 7. januar: To brødre, Cherif og Said Kouachi, dræber 10 personer på redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo og to betjente i Paris. Derudover bliver 11 såret.

* Torsdag 8. januar: En kvindelig betjent dræbes af en mand i det sydlige Paris. Gerningsmanden, der flygter, viser sig senere at være 32-årige Amedy Coulibaly, som kender de to brødre fra Charlie Hebdo-massakren.

* Fredag 9. januar: Brødrene Kouachi forskanser sig i et trykkeri nordøst for Paris, mens Coulibaly tager flere personer som gidsler i et jødisk supermarked. Fire gidsler bliver dræbt i supermarkedet. Alle tre terrorister bliver dræbt af politiet ved to aktioner.

* I forbindelse med gidseltagningen i det jødiske supermarked efterlyser politiet en kvinde ved navn Hayat Boumeddiene.

* Mandag 12. januar: Tyrkiets udenrigsminister oplyser, at Boumeddiene krydsede den tyrkisk-syriske grænse torsdagen forinden.

* Tirsdag 13. januar: Bulgarsk politi oplyser at have anholdt en fransk statsborger i forbindelse med terrorhandlingerne i Paris. Anholdelsen skete 1. december.

* Onsdag 14. januar: En række medier skriver, at en belgier har meldt sig til politiet og indrømmet at have solgt våben til Amedy Coulibaly.

* Fredag 16. januar: Fransk politi anholder 12 - ni mænd og tre kvinder - i relation til terrorhandlingerne i Paris.

* Onsdag 21. januar: Fire af de anholdte bliver sigtet for have hjulpet en af gerningsmændene. Tre af dem mistænkes for at have købt våben til Amedy Coulibaly.

* Den franske anklagemyndighed leder stadig efter flere mistænkte, særligt i udlandet, hvor man samarbejder med blandt andet belgiske, tyrkiske og spanske myndigheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip