FAKTA: Massepanik koster mange mennesker livet i Kina

Selv om de fleste store forsamlinger af mennesker i Kina bliver omhyggeligt kontrolleret af myndighederne, så er der adskillige eksempler på, at personer er blevet trampet til døde som følge af massepanik.

Nytårsaften gik det galt i Shanghai. Her et kort overblik over lignende hændelser.

* September 2014: Seks børn bliver dræbt, og flere end 20 bliver såret, da en blokeret trappe skaber panik på en folkeskole i provinsen Yunnan.

* Januar 2014: Fjorten mennesker, nogle af dem børn, bliver dræbt under uddeling af fødevarer ved en moské i Ningxia, en af Kinas fattigste provinser.

* Februar 2013: Fire børn dør på en skole i provinsen Hubei. Elever er ved at forlade en sovesal, da der opstår panik, fordi stueetagen er lukket for adgang.

* November 2010: Næsten 100 børn kommer til skade på skole i Xinjiang-provinsen.

* Marts 2009: To mennesker omkommer, og 11 kommer til skade, da en stor gruppe af mennesker stimler sammen i butik med udsalgsvarer i Chongqing.

* Februar 2008: En kvinde mister livet, da der opstår panik blandt flere hundredetusinde togrejsende, som er strandet på station på grund af snevejr.

* Februar 2004: 37 personer bliver trampet ihjel på en overfyldt gangbro i udkanten af Beijing.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip