FAKTA: Obama vil svinge øksen over omstridt olieledning

Senatet i USA har sent torsdag godkendt den næste fase af Keystone XL, og dermed er der enighed i Kongressen om at gå videre med det omstridte olieprojekt.

Her følger en beskrivelse af Keystone XL.

* Keystone XL er et system af olierørledninger, som skal transportere olie-tjæresand fra den canadiske provins Alberta til det sydlige USA.

* Projektet er inddelt i fire faser. De tre første er allerede operative med et ledningssystem, der løber næsten 3500 kilometer.

* Fase fire er den mest omfattende. Det er en forlængelse af det eksisterende Keystone-projekt med 1900 kilometer olierørledninger, der dagligt kan transportere 830.000 tønder olie til raffinering i USA.

* Miljøorganisationer bekæmper projektet, fordi det efter deres mening fremmer en energiform, der er skadelig for miljøet, og fordi tjæresand er en større CO2-belastning end konventionel olie.

* De magtfulde amerikanske olieselskaber støtter helhjertet projektet lige som store dele af Det Republikanske Parti.

* Kongressen har godkendt projektet, mens præsident Barack Obama menes at være indstillet på at nedlægge veto mod Keystone XL på grund af dets indvirkning på klimaet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip