Fakta om ulvens comeback i Danmark

Der er igen set et dyr, der formentlig er en ulv i Jylland. Og zoolog Mogens Trolle, Statens Naturhistoriske Museum, forventer, at det langtfra er den sidste, der finder vej til den danske muld.

* Den europæiske ulv har de senere år bredt sig fra Polen ind i Nordtyskland. Og herfra vandrer unge hanner videre over den danske grænse.

* I begyndelse af december dokumenterede dna-analyser, at det var en ulv, der et par uger tidligere var fundet død i et vildtreservat ved Hanstholm i Nordjylland.

* Sidste år blev der fundet en død ulv på en vej cirka 50 syd for den dansk-tyske grænse. Ulven var blevet ramt af en bil.

* I 2012 lever der to ulvepar i delstaten Niedersachsen henholdsvis 50 og 80 kilometer syd for Hamburg samt en enlig han i Mecklenburg-Vorpommern, 80-85 kilometer østsydøst for Hamburg.

* I juli 2012 blev der registreret en hanulv i Slesvig-Holsten omkring Bad Segeberg omkring 100-110 kilometer fra grænsen. Det var første gang i omkring 200 år, at man beviste tilstedeværelsen af en vild ulv i den nordligste tyske delstat.

* Fremgangen af ulvebestanden syd for grænsen har gjort det sandsynligt, at den også på et tidspunkt vil dukke op i Danmark.

* Hvis ulven kommer til Danmark, kan den ikke bare smides ud igen. Ulven er beskyttet af et EU-direktiv om beskyttelse af særligt truede arter, og derfor er det ikke tilladt at skyde den.

* Men det er der heller ingen grund til, for ulven udgør ifølge Skov- og Naturstyrelsen ingen fare for hverken mennesker eller husdyr.

* Den sidste ulv i Danmark blev skudt 1813 ved Estvadgård nær Skive. På Sjælland var ulven sandsynligvis udryddet i 1513, for det år blev ulveskatten til at dække jagtudgifter ophævet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip