FAKTA: Så mange hvaler er strandet i Danmark siden 2010

Kaskelothvalen ved Fanøs kyst er blot en af de seneste års mange hvalstrandinger. Helt slemt stod det til i 1996 og 1997, hvor henholdsvis 16 og 13 kaskelothvaler strandede ved Rømø.

Her følger en liste over nogle af de seneste fem års mest omtalte hvalstrandinger i Danmark:

*15. februar 2014

To kaskelothvaler strandede ved Henne Strand. De to hvaler tiltrak stor opmærksomhed, da den ene af hvalerne efterfølgende eksploderede. Skelettet fra en af hvalerne blev 1. oktober 2014 udstillet på Zoologisk Museum

*17. oktober 2012

En vågehval uden hoved strandede ved en plantage mellem Fjand og Husby i Vestjylland. Biologer fortalte dengang, at det er ganske normalt, at hvaler mister hovedet, når de dør.

*18. august 2012

En vågehval på mindst to ton strandede på Skallingen syd for Blåvand. Da hvalen strandede, var den stadig levende. Det blev dog vurderet, at hvalen var syg, og at det derfor ikke var forsvarligt at skubbe den i tilbage i vandet.

*17. juli 2012

En fem meter lang grindehval strandede i As Vig nord for Juelsminde. Den strandede hval var flere gange ude at svømme i frit vand, men vendte hver gang tilbage. Hvalen strandede til sidst cirka 15 meter fra kysten og viste sig at meget være afmagret.

*3. april 2011

En 10 meter lang kaskelothval drev ind ved kysten ved Bovbjerg nær Lemvig. Hvalen blev spottet af en biolog fra et fly, og havde allerede været død i mere end en måned, da den blev fundet.

*16. juni 2010.

En finhval strandede under stor mediebevågenhed i Vejle Fjord. Hvalen svømmede efter sigende i land for at dø, men var levende i flere dage, før den fik fred. En obduktion viste efterfølgende, at den var over 100 år gammel.

Kilde: Ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip