FAKTA: Så mange ulovlige cigaretter ryges der i Europa

Hver tiende cigaret, der blev røget i EU-landene i 2013, var ulovlig.

Enten er de illegale cigaretter kopier fra Kina eller såkaldte Illicit Whites, som produceres lovligt i Hviderusland. Derefter sælges de i EU-lande, hvor de er ulovlige.

Lillejuleaften blev fem millioner illegale cigaretter fundet i en skibslast i Aarhus Havn - med stor sandsynlighed var det netop Illicit Whites.

Se her, hvor stort forbruget af illegale cigaretter estimeres til at være i EU:

* I 2012 var det 11,1 procent af det samlede antal cigaretter, som blev røget i EU, som var ulovlige. Det drejede sig om 65,7 milliarder illegale cigaretter.

* Det tal faldt på et år til 58,6 milliarder cigaretter. Det vurderes, at det er en koordineret indsats fra kontrolmyndigheder og tobaksindustrien, der har fået tallet til at falde.

* En tredjedel af dem var de såkaldte Illicit Whites, som kan oversættes til "illegale hvide". Illicit Whites er betegnelsen for en type cigaretter, som stormer frem på det ulovlige marked i EU.

* Illicit Whites er ikke kopier, men har egne mærker, blandt andet "Pioneer". De produceres blandt andet i Mellemøsten og Hviderusland.

* Forbruget af Illicit Whites i EU steg med 15 procent i 2013 i forhold til året før.

* I 2013 var det 19,6 milliarder ud af 58,6 milliarder ulovlige cigaretter, som var Illicit Whites. I 2007 var det kun 2,6 milliarder ud af et samlet forbrug på 60 milliarder ulovlige cigaretter, som var Illicit Whites.

Kilder: Philip Morris Danmark og KPMG-rapport fra 2014 om det illegale cigaretmarked i EU.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip