FAKTA: Sådan arbejdede tys-tys-kilden i Se og Hør-sagen

Under et retsmøde i Højesteret kom der nye oplysninger frem om den såkaldte tys-tys-kildes arbejde i Se og Hør-sagen, hvor kendte og kongeliges privatliv er blevet krænket.

Læs her, hvordan anklagemyndigheden mener, at det var muligt for tys-tys-kilden at følge de kendte via deres kreditkort.

* Tys-tys-kilden arbejde hos it-firmaet IBM, som leverede en række ydelser til Nets, der står for det danske betalingssystem.

* Kilden havde umiddelbart kun adgang til at se kort-transaktioner hos Nets. Dermed kunne kilden ikke se, hvem der brugte penge, men kun hvornår der blev brugt penge, hvor og hvor meget der blev brugt på diverse kreditkort.

* Tys-tys-kilden havde angiveligt også adgang til at kunne nulstille kodeord for andre ansatte og tildele dem nye koder.

* Dette gjorde, at han kunne få adgang via andres konti til at søge på kendte og kongeliges kreditkort ud fra søgninger på navne.

* Med navne og kreditkortnumre kunne kilden søge i det register, hvor han retmæssigt havde adgang. Dermed kunne han live-overvåge de kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Kilde: Statsadvokat Mohammad Ahsans fremlæggelse i Højesteret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip