FAKTA: Sådan fandt politiet frem til den mistænkte

Politiets Efterretningstjeneste har haft forudgående kendskab til den formodede gerningsmand bag lørdagens terrorangreb i København, oplyser PET-chef Jens Madsen på et pressemøde på Politigården i København søndag.

- Det er en person, der har været inden for PET's radar, lyder det fra Jens Madsen.

I en pressemeddelelse forklarer politiet, hvordan man fandt frem til den formodede gerningsmand til to skudepisoder i København, som har kostet to civile livet og såret fem betjente.

* Klokken 15.33 lørdag eftermiddag åbner en mand ild med et automatvåben ved et debatarrangement om ytringsfrihed på Østerbro.

* Herefter flygter manden i en VW Polo, som to timer senere bliver fundet ved Borgervænget få kilometer fra gerningsstedet.

* Via videoovervågning fra området kan politiet se, at manden foretager et opkald ved Kildevældsskolen med sin mobiltelefon, hvorefter han blive hentet af en taxi.

* Politiet finder frem til den ejendom i Mjølnerparken, hvor en taxichauffør har sat den formodede gerningsmand af efter flugten fra Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag.

* Klokken 23.00 får politiet adgang til videoovervågning af ejendommen.

Politiet kan se på videobillederne, at den formodede gerningsmand bliver sat af med taxaen omkring klokken 16.15 og forlader ejendommen igen 16.37 efter at have skiftet tøj. Ud fra overvågningsbillederne er det ikke muligt at identificere manden.

* Politiet har siden klokken 23 lørdag aften været til stede ved adressen med efterforskere og observatører.

* Efter midnat finder et skyderi sted nær en synagoge i det indre København. Politiet leder efter endnu en gerningsmand, men forklarer senere, at man formoder, der er tale om den samme gerningsmand ved de to skudepisoder.

* Klokken cirka 4.50 vender den formodede gerningsmand tilbage til samme område på Nørrebro, hvor han tidligere på dagen blev sat af en taxa.

Politiets Aktionsstyrke råber ham an, men manden vælger at affyre skud mod aktionsstyrken, som besvarer beskydningen og dræber manden på Svanevej, cirka 500 meter fra Mjølnerparken.

Kilder: Københavns Politi

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip