FAKTA: Sådan skal kræft fremover opdages tidligere

Herunder kan du læse, hvilke områder der med ny kræftaftale til 1,1 milliarder kroner bliver opprioriteret de kommende år:

* De praktiserende læger får fra september 2015 udvidet adgang til at henvise deres patienter direkte til undersøgelser på sygehuset.

* De praktiserende læger skal også gennemgå uddannelsesforløb i blandt andet tidlig opsporing af kræftsymptomer.

* Regionerne skal sørge for, at de praktiserende læger kan få nem adgang til rådgivning om konkrete patienter fra sygehusenes specialistlæger.

* For at kunne gennemføre blandt andet flere skanninger, laboratorieprøver og ultralydsskanninger udvides udredningskapaciteten på sygehusene med op til 10 procent i andet halvår af 2015 og i 2016 og med yderligere 10 procent fra 2017.

* Aftalen betyder, at der til næste år vil kunne gennemføres cirka 18.000 ekstra CT-skanninger og cirka 36.000 ekstra ultralydsskanninger.

* Der skal oprettes fem ekstra såkaldte udgående palliative teams, som skal støtte uhelbredeligt kræftsyge børn og deres familier.

Kilder: Sundhedsministeriet og Danske Regioner ifølge Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip