FAKTA: Sådan vil blå og rød blok ændre gymnasiet

Forhandlingerne om en reform af det almene gymnasium, STX, er i fuld gang på Christiansborg, men partierne er ikke enige om, hvordan gymnasierne skal ændres.

Her er et udpluk af de væsentligste forskelle mellem forhandlingspartierne.

* Studieretninger:

- Regeringen vil beskære antallet af studieretninger fra de nuværende 209 kombinationsmuligheder på landsplan til omkring 90. De skal høre under 12 overordnede studieretninger.

- Dansk Folkeparti foreslår at lave 11 studieretninger, så det samlede antal kombinationer skæres fra 209 til 11. Derudover vil DF sløjfe de tværfaglige fag.

- Venstre, Konservative og Liberal Alliance er enige med Dansk Folkeparti i, at antallet af studieretninger skal skæres kraftigt ned.

* Fag: Dansk Folkeparti og Konservative vil fjerne faget almen sprogforståelse og det naturvidenskabelige grundforløb. Det samme gælder almen studieforberedelse. Venstre vil ikke forholde sig til dette under forhandlingerne.

* Karakterkrav:

- Regeringen vil indføre et karakterkrav på 02 for at komme i gymnasiet.

- Venstre og Konservative vil have et gennemsnit på fire.

- Dansk Folkeparti vil have et snit på seks.

- Liberal Alliance vil kræve et karaktergennemsnit fra folkeskolen på mindst syv. Liberal Alliance er dog ikke en del af den nuværende forligskreds.

Kilder: Undervisningsministeriet og Politiken

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip