FAKTA: Se den årlige kalender for EU's semester

EU-Kommissionen har torsdag offentliggjort sin årlige økonomiske vinterprognose.

Rapporten er en del af det europæiske semester, der er et fire år gammelt program for en mere systematisk overvågning og koordinering af EU-landenes nationale budgetter og økonomiske politik.

Det europæiske semester følger sin helt egen kalender, der skal gøre det nemmere at diskutere en fælles økonomisk strategi og fra centralt hold at holde øje med, hvordan det går.

Følgende datoer gælder for det indeværende europæiske semester:

- November 2014: Kommissionen offentliggjorde sin økonomiske efterårsprognose og kommenterede eurolandenes budgetplaner.

- Februar 2015: Kommissionen offentliggør sin økonomiske vinterprognose.

- Marts 2015: Kommissionen offentliggør sin dybere analyse af samtlige landes økonomi og afgør, om der er tale om uforholdsmæssigt store underskud, der kræver særlig overvågning. Den vurderer også eurolandenes justerede finanslove og afgør, om eventuelle brud på Vækst- og Stabilitetspagtens regler skal straffes.

- Marts til maj 2015: Medlemslandene indsender deres konvergens- og reformprogrammer til EU-Kommissionen.

- Maj 2015: Kommissionen offentliggør sin forårsprognose og sine konkrete anbefalinger til samtlige EU-lande baseret på den årlige vækstundersøgelse og landenes egne budget- og reformplaner.

Kilde: EU-Kommissionen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip