FAKTA: Se kravene for at få permanent opholdstilladelse

I et nyt asyludspil vil Venstre rulle regeringens lempelser i asylpolitikken tilbage, så flygtninge kun kan opnå permanent ophold, hvis de arbejder, taler dansk og reelt er integrerede i det danske samfund,

Her er de nuværende betingelser for at få permanent opholdstilladelse:

* Man skal fortsat opfylde betingelserne for den opholdstilladelse, man har i forvejen.

* Man skal være over 18 år.

* Man skal have boet lovligt i Danmark i mindst fem år.

* Man må ikke have begået kriminalitet. Er man idømt fængselsstraf i et år og seks måneder eller mere, er man udelukket fra at få permanent opholdstilladelse. Er man idømt betinget eller ubetinget fængselsstraf i under et år og seks måneder, er man i en periode (karensperiode) udelukket fra at få permanent opholdstilladelse.

* Man må normalt ikke have forfalden gæld til det offentlige.

* Man må normalt ikke i de seneste tre år forud for indgivelsen af ansøgning om permanent opholdstilladelse, og indtil man vil kunne gives permanent opholdstilladelse, have modtaget visse typer af offentlig hjælp.

* Man skal normalt have underskrevet en erklæring om integration og aktivt medborgerskab i det danske samfund.

* Man skal have bestået Prøve i Dansk 1 eller en danskprøve på et tilsvarende eller højere niveau.

* Man skal have været i ordinær fuldtidsbeskæftigelse og/eller under uddannelse i Danmark i mindst tre år inden for de seneste fem år forud for det tidspunkt, hvor man kan gives permanent opholdstilladelse.

* Man skal fortsat være i beskæftigelse eller under uddannelse på det tidspunkt, hvor Udlændingestyrelsen træffer afgørelse i sagen.

* Der gælder desuden særlige regler for ansøgere, der har haft asyl i otte år og vist vilje til integration. Der er også særlige regler for unge mellem 18 og 19 år, der har uafbrudt skolegang eller fuldtidsbeskæftigelse siden folkeskolen. Ligeledes er der regler for folkepensionister og førtidspensionister.

Kilder: Nyidanmark.dk

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip