FAKTA: Tallene flyver i skattedebatten

De Radikale foreslår lørdag at hæve indtægtsgrænsen for, hvornår enlige forsørgere, der bor til leje, mister boligstøtte og friplads i daginstitution.

Samtidig fastslår eksperter over for Jyllands-Posten, at det vil være dyrt og svært at gøre det mere attraktivt at arbejde for de laveste indkomstgrupper.

Her er nogle centrale tal og begreber i dagens skattedebat:

* Tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at omkring 20.000 enlige med børn har en såkaldt sammensat marginalskat på over 60 procent.

* Mens marginalskatten er udtryk for den skat, man betaler af den sidst tjente krone, er den sammensatte marginalskat udtryk for, hvor meget man reelt betaler, når man indregner, at tilskud fra det offentlige samtidig aftrappes. Det kan for eksempel være friplads i daginstitution og boligsikring.

* Beregninger fra Finansministeriet viser, at hvis et øget beskæftigelsesfradrag skal give folk i arbejde 1000 kroner ekstra i rådighedsbeløb om måneden, vil det koste 29 milliarder kroner.

* Den liberale tænketank Cepos har dog regnet ud, at man for 15 milliarder kroner kan give en lavtlønnet 824 kroner i lettelse om måneden i den mest målrettede model.

Kilder: Politiken, Jyllands-Posten

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip