FAKTA: Thornings nytårstale får ros og ris

* Kristian Jensen, næstformand for Venstre:

- Ud over det med indvandrere og flygtninge var der ingen nyheder. Kunne vi ikke bare få det valg, så vi kan komme videre med den politiske dagsorden.

* Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti:

- Det er paradoksalt, at regeringen lige har lavet en EU-aftale med Venstre og De Konservative om at afskaffe retsforbeholdet, men nytårstalen indeholder ikke ét ord om EU. Det er en valgkampstale, som er renset for EU, fordi hun ved, at hun er uenig med rigtig mange danskere på det område.

* Stine Brix, gruppeformand i Enhedslisten:

- Det var en tale med vigtige budskaber om solidaritet, og om at vi skal passe på vores velfærdssamfund og vores fællesskab. Det er jeg helt enig i. Men jeg synes desværre, at regeringen i alt for mange tilfælde selv har svigtet de værdier.

* Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative:

- Det eneste positive, der er at sige om talen, er, at danskerne nu har et helt klart valg, når de her i løbet af 2015 skal stå i stemmeboksen. Skal verdens største offentlige sektor være endnu større, eller skal fokus være på at skabe vækst og arbejdspladser i den private sektor.

* Pia Olsen Dyhr, formand for SF:

- Godt med fokus på, hvad der gør Danmark stærk. Et godt velfærdssamfund, der sikrer fri og lige uddannelse og sundhed til alle, med et socialt sikkerhedsnet, når man bliver arbejdsløs. Gode takter. Men vi mangler et svar på dagpengeproblemet og de mange, der har mistet retten til dagpenge.

* Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance:

- Statsministeren lovede alle lidt mere af de offentlige kasser, hvilket jo lugter fælt af valgflæsk. Hvad med at skabe vækst, skabe arbejdspladser, så der også er råd til velfærd til de dejlige babyer, hun talte om, når de bliver større.

* Elisa Bergmann, formand for Bupl:

- Vi ved, at kvalitet i daginstitutioner er afgørende for, hvordan børn klarer sig senere i livet. Det kræver gode normeringer og uddannede pædagoger. Derfor glæder jeg mig over, at statsministeren vil satse mere på børnene.

* Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv:

- Tiden er slet ikke til at udvide den offentlige sektor, som i forvejen er blandt de største i verden. Jeg savner konkrete svar på, hvordan det stigende velfærdspres skal håndteres.

* Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri:

- Regeringen har vist meget lidt forståelse for, at der er behov for at styrke aktiviteten. For eksempel er ophøret af boligjobordningen et helt uforståeligt signal midt i en aktivitetskrise.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip