FAKTA: Tidligere attentatforsøg i Danmark

Her er en række udvalgte attentatforsøg i Danmark.

* 8. juni 2005: Daværende integrationsminister Rikke Hvilshøjs (V) private hjem bliver udsat for et brandattentat. Rikke Hvilshøj og familien er hjemme, da angrebet sker, men kommer ikke noget til. I en mail til medierne påtager en gruppe ved navn "Grænseløse Beate" sig skylden for forbrydelsen, som bliver forklaret med den "racistiske flygtningepolitik", som Danmark ifølge gruppen udøver.

* 1. januar 2010: En somalier bryder ind i Muhammedtegner Kurt Westergaards hjem og jagter ham med økse og kniv. Kurt Westergaard søger tilflugt i sit sikringsrum og tilkalder politiet, der passiviserer manden med pistolskud. Højesteret dømmer somalieren til 10 års fængsel og udvisning af Danmark.

* 10. september 2010: Tjetjeneren Lors Doukaev bliver anholdt i Ørstedsparken efter et brag på et af Hotel Jørgensens toiletter. Den etbenede Doukaev er ved at lægge sidste hånd på en brevbombe til Jyllands-Posten i Aarhus, da eksplosionen sker. Han idømmes 12 års fængsel i Københavns Byret.

* December 2010: Fire mænd anholdes umiddelbart inden et planlagt terrorangreb mod Jyllands-Posten i København, heraf er de tre indrejst fra Sverige til Danmark bevæbnet med maskinpistol og pistol. PET mener, de havde til hensigt at dræbe så mange som muligt i bladhuset på Rådhuspladsen.

* 5. februar 2013: Formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard bliver udsat for drabsforsøg i sit hjem på Frederiksberg. Gerningsmanden affyrer skud mod Hedegaard, der dog ikke bliver ramt. Efter noget håndgemæng flygter attentatmanden.

14. februar 2015: Den svenske Muhammedtegner og kunstner Lars Vilks og den franske ambassadør er blandt gæsterne på Østerbro i København i kulturhuset "Krudttønden", der danner ramme om debatmødet "Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed". Debatmødet afbrydes af skyderi, og politiet betragter det som et attentatforsøg på Vilks.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip