FAKTA: Trusler og angreb mod aviser

Bevæbnede mænd har onsdag stormet Paris-redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo og har dræbt mindst 12 personer - heriblandt to politifolk, oplyser de franske myndigheder.

Det er ikke første gang, at europæiske aviser er blevet angrebet og truet:

I november 2013 blev en fotograf på den franske avis Liberation skudt og såret, da en ukendt mand trængte ind på bladets redaktion i Paris.

Den svenske avis Östgöta Correspondenten blev i 2013 truet af to mænd, som krævede en artikel fjernet fra avisens hjemmeside. Efterfølgende modtog avisen skriftlige trusler.

Det satiriske magasin Charlie Hebdo blev i november 2011 udsat for et brandattentat, efter at avisen havde trykt en forside med profeten Muhammed.

Morgenavisen Jyllands-Posten har været udsat for en del trusler, og politiet har blandt andet afværget et planlagt angreb på avisens redaktion i København. I 2010 blev flere mistænkte anholdt for at ville udføre en terrorhandling mod avisen.

Nytårsdag 2010 blev Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard angrebet i sit hjem. Tegneren gemte sig i et sikret rum, og fysisk kom han ikke noget til.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip