Falck åbner privathospital i Vladivostok

Næsten ved grænsen til Kina, Korea og Japan skyder glas, beton og stål op af den kolde jord. Der arbejdes på livet løs for at få bygningen gjort klar til at være Falcks nye satsning i udlandet - et privathospital i Vladivostok i det østlige Rusland, som skal åbne allerede hen over sommeren.

Det er første gang, den danske sundheds- og redningskoncern rykker ind i Rusland, og der er risici ved det, men Falck og topchef Allan Søgaard Larsen tror på projektet og håber på at starte en kæde af privathospitaler og -klinikker i landet, skriver Børsen.

»Vi har den tilgang til forretningsudvikling, at man også skal have noget small bets, altså gøre noget, der er risikofyldt, men potentielt er en rigtig god forretning. Der hører det russiske klinikprojekt til,« siger Allan Søgaard Larsen til Børsen.

Falck, som allerede driver lægehuse i Polen, Slovakiet, Rumænien og Sydamerika, har postet mindst ti millioner kroner i satsningen. Koncernen har arbejdet længe på at få aftalen på plads og vurderer, at der er et stort marked for lægeydelser i det østlige Rusland.

Derfor har Falck helt atypisk valgt at indtage Rusland netop fra Øst. Danske virksomheder vælger normalt at starte i Moskva eller Skt. Petersborg, hvor der er flere indbyggere og større velstand, men Vladivostok har fået et gigantisk løft, efter byen var vært for Asia-Pacific Economic Cooperation sidste år. Derfor tør flere virksomheder satse på byen, blandt andet Falck, skriver Børsen.

»Vi går ikke efter de ekstremt rige, men efter middelklassen og den øvre middelklasse, som faktisk har mange penge mellem hænderne, og som er parat til at betale for at få ordentlig behandling. I dag rejser folk her i byen til Korea, Singapore eller Hong Kong for at få behandlinger,« siger Sven Boesen, finansdirektør i Falck til Børsen.Patienterne skal betale kontant for behandlingerne på Falcks hospital og kan få refunderet en del af udgifterne af det offentlige.

 

 

Dagens Gossip