Falck: - Skriv ikke ICE i telefonen for vores skyld

'ICE – In Case of Emergency' – mange danskere har de tre bogstaver ud for forældre eller partneres navne på deres telefon, så Falck og Politi let kan ringe til dine pårørende.

Mange har fulgt en anbefalingen, som stammer fra Facebook, og skulle have Falck og Politiet som afsender. Eneste problem er, at Falck og Politiet ikke er afsender.

- Vi står ikke bag ICE-kampagnen, forklarer Klaus Kristiansen til Dagens.dk. Han er kommunikationsmedarbejder ved Falck, og fortsætter:

- Vi skal slet ikke identificere ofre for uheld. Det er politiets opgave, og de har andre metoder end offerets mobiltelefon.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information.

Ifølge Klaus Kristiansen opstod 'trenden' i 2005 efter metrobombningen i London, og florerer et par gange årligt hos de danske Facebook-brugere.

- Det er meget usikkert, at bruge mobiltelefoner som identifikation. I et trafikuheld ved man måske ikke hvem der ejer hvilken telefon. Der har Politiet, andre og bedre metoder til at komme i kontakt med pårørende, fortæller Klaus Kristiansen, kommunikationsmedarbejder ved Falck til Dagens.dk.

Han mener ikke, at kampagnen er ondsindet, men ved ikke hvem der står bag. Det er i hvert fald ikke Falck eller Politiet.

 

Dagens Gossip